Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Κυψέλη Νο 1 (2η επιθεώρηση)

Ξεκινώντας την 2η επιθεώρηση των μελισσιών, η αρχή έγινε με το Νο 1. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε προσέξει τη διάταξη των πλαισίων με την προσθήκη των νέων (όπως και στο Νο 2) και έτσι λογικά δεν περιμέναμε δραματικές αλλαγές. Η μεγάλη περιέργεια ήταν να δούμε τι γίνεται με το χτίσιμο αλλά και ο γόνο καθώς και τα αποθέματα τροφών.
Βγάλαμε το πρώτο πλαίσιο (Κ1_1) που ήταν ένα κενό συρματωμένο πλαίσιο και φυσιολογικά δεν είχε ίχνη κάποιας δραστηριότητας.
Στη συνέχεια το δεύτερο (Κ1_2) που ήταν ένα νέο πλαίσιο με φύλλο κηρήθρας, με χαρά είδαμε ότι το άρχισαν πάνω αριστερά στην πρώτη πλευρά και στη δεύτερα το έχουν σχεδόν έτοιμο.


Στο τρίτο (Κ1_3), μέλια & γύρες ενώ αποτελειώνουν κάτω-κάτω το χτίσιμο της κηρήθρας.


Στο τέταρτο (Κ1_4), σφραγισμένος γόνος και προνύμφες ακόμη και στα κελιά που είχαν παραλειφθεί λόγω του σύρματος.


Στο πέμπτο (Κ1_5), ίδιο περίπου σκηνικό μόνο που εδώ έχουμε πιο έντονη την παρουσία γύρης. Και μάλιστα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Στην αριστερή πλευρά το σφραγισμένο γόνο και στη δεξιά τη γύρη. Γυρνώντας το πλαίσιο απ’ την άλλη μεριά, η διάταξη ακριβώς ανάποδη πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ομάδα ήταν πλάτη με πλάτη.


Στο έκτο (Κ1_6), ακριβώς τα ίδια με το Κ1_5 μόνο που δεν υπήρχε τόσο πολύ γύρη. Αντ’ αυτού υπήρχε αρκετός φρέσκος γόνος (αν πω ημέρας, θα είμαι υπερβολικός).


Στο έβδομο (Κ1_7), ο απόλυτος «οικοδομικός» οργασμός! Τα κορίτσια μου έχουν τρελαθεί στο χτίσιμο. Φτου-φτου-φτου! Κοντεύουν να το παραδώσουν στην κυρά για γέννα.


Στο όγδοο (Κ1_8) έχει κάποια μέλια και λίγες γύρες που λογικά θα βοηθήσουν τόσο στην αποπεράτωση του χτισίματός του όσο και στο χτίσιμο των γειτονικών Κ1_7 & Κ1_9.


Στο ένατο (Κ1_9) έχει και κει ξεκινήσει το χτίσιμο στην πρώτη πλευρά τουλάχιστον και σε μεγάλη έκταση. Αλλά και στην πίσω πλευρά ξεκινάνε δειλά-δειλά .


Το δέκατο (Κ1_10), όπως και το πρώτο Κ1_1, είναι ένα κενό συρματωμένο πλαίσιο.
Έτσι ήταν η κυψέλη Νο 1 λίγο πριν επανατοποθετηθεί ο τροφοδότης και κλείσουμε ξανά το καπάκι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: