Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Κυψέλη Νο 4 (2η επιθεώρηση)

Και προχωράμε στην κυψέλη Νο 4.


Βγάλαμε και ‘δω το πρώτο (Κ4_1) & δεύτερο (Κ4_2) που ήταν κενά συρματωμένα πλαίσια.
Στο τρίτο (Κ4_3), έγινε μια ακόμη αντιμετάθεση μεταξύ τρίτου & τέταρτου πλαισίου. Έτσι αυτό που είναι πλέον τρίτο είναι ένα πλαίσιο που αν και μισοκατεστραμμένο είναι γεμάτο με γύρες και μέλια. Έτσι το έφερα στην άκρη ώστε να προχωρήσει το χτίσιμο του Κ4_4. Εκείνο που με ανησύχησε λίγο ήταν κάποια περίεργα κελιά, σαν βασιλοκελιά στην αρχή τους. Ευτυχώς που είδαμε τελικά την βασίλισσα στο Κ4_6 και έτσι ησύχασα λιγάκι. (Τώρα μετάνιωσα βέβαια που δεν έκανα μία με το ξέστρο να τα χαλάσω. Τέλος πάντων. Θα δούμε πως θα εξελιχτεί και αν ήταν κάτι τελικά.)


Στο τέταρτο (Κ4_4), το άδειο φύλλο κηρήθρας. Ας ελπίσουμε ότι θα πιάσουν δουλειά πάνω του σιγά-σιγά.


Στο πέμπτο (Κ4_5) κυριαρχούν γόνος και μέλια. Μερικά δείγματα μόνο γύρης.


Το έκτο (Κ4_6) αν και ημιτελές έχει κατά κύριο λόγο γόνο. Σφραγισμένο αρκετό αλλά και ανοικτό. Η βασίλισσα επάνω (β’ πλευρά) αλλά ενώ την είδα, μέχρι να την φωτογραφήσω, την έχασα!


Στο έβδομο (Κ4_7) κυριαρχεί ο σφραγισμένος γόνος. Λίγα αποθέματα γύρης & μελιού στη πρώτη πλευρά κυρίως.


Στο όγδοο (Κ4_8) έχουμε το ίδιο σκηνικό με το Κ4_7 μόνο που οι ποσότητες όλων είναι σαφώς αυξημένες. Γενικά είναι πιο «γεμάτο» πλαίσιο.


Το ένατο (Κ4_9) είναι ένα νέο φύλλο κηρήθρας που από την α’ πλευρά έχουν ολοκληρώσει το χτίσιμο κατά δύο τρίτα ενώ στην δεύτερη πλευρά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.


Το δέκατο (Κ4_10) και πάλι είναι κενό συρματωμένο πλαίσιο.
Έτσι ήταν η κυψέλη Νο 4 λίγο πριν επανατοποθετηθεί ο τροφοδότης και κλείσουμε ξανά το καπάκι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: