Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Χαμός με τις σφήκες!

Αυτό που γίνεται φέτος με τις σφήκες δεν το έχω ξαναματασυναντήσει άλλη χρονιά. Όχι μόνο απίστευτα μεγάλοι πληθυσμοί αλλά και διαφορετικά είδη. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικές αλλιώς θα την είχαμε πολύ άσχημα (καθότι ολίγων τι αλλεργικοί)! Πάντως ένα ελαφρύ κεντρισματάκι δεν το απέφυγα αλλά ευτυχώς δεν είχα παρενέργειες.
Οι γνωστές παγίδες με το μπουκάλι του νερού γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Δεν προλάβαινα να τις αδειάζω και να τις επανατοποθετώ. Σε μια μόνο μέρα το νερό στο μπουκάλι έπιανε ένα στρώμα από νεκρές σφήκες πάνω από 4 cm!
Και σαν να μην έφταναν οι σφήκες και τα σερσένια, είχαμε έναν ακόμη επιδρομέα.


Τον συναντήσαμε σε μια παραλία όπου υπήρχαν αρκετοί και περιπολούσαν προς αναζήτησης τροφής. Κάποιοι που δέχθηκαν επίθεση έλεγαν για αρκετό πόνο και «τουμπάνιασμα». Αφού κατέρριψα ένα, το επεξεργάστηκα λίγο. Είχε ένα κεντρί πάνω από 5 mm (!!!).
Όμως παίχτηκαν και τρελά σκηνικά!
Σφήκα να αρπάζει σκοτωμένη σφήκα και στη συνέχεια ένας σκούρκος να τις αρπάζει και τις δύο μαζί!
Σφήκα να κυνηγά και να πιάνει μύγα!
Απίστευτες σκηνές! Οι ντόπιοι λέγανε ότι υπήρχε μια χρονιά παλιότερα με το αντίστοιχο φαινόμενο και πως έρχεται βαρυχειμωνιά. (Λες να?)

1 σχόλιο:

markos aliprantis είπε...

Παναγιώτη πού να δείς τώρα τί γίνεται εδώ.Για να βλέπεις 3-4 σκούρκους σκοτωμένους από τις μέλισσες μπροστά στην είσοδο φαντάσου ποσες μέλισσες έχουν φάει και πόσες θα φάνε ακόμα.
Καλό Χειμώνα τότε.