Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Κινητές βάσεις με σίτα (1ο μέρος)

Αφού είχα δει κάποιους κινητούς πάτους της αγοράς, δεν βρήκα κάτι που να με ικανοποιεί πλήρως και έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω να κάνω μια προσπάθεια να φτιάξω δικούς μου. Έκανα λοιπόν κάποιους υπολογισμούς και σχέδια, και στη συνέχεια ξεκίνησα.

Αρχικά, πήρα ένα φύλλο κόντρα πλακέ θαλάσσης, διαστάσεων 1,25m X 2,5m X 15mm και το έκοψα σε κομμάτια διαστάσεων 393mm X 523mm (στη διάσταση των 523mm μπορούμε να έχουμε μια μικρή ανοχή ώστε να μας επιτρέψει να βγουν από το φύλλο αυτό 14 ίσα κομμάτια).




Στη συνέχεια, σημάδεψα εσωτερικά των 3 πλευρών και σε βάθος 20mm από την άκρη ένα παραλληλόγραμμο, που έκλεισε στο τέλος με διαστάσεις 353mm X 448mm.







Κατόπιν έκοψα αυτό το παραλληλόγραμμο. (Τα εσωτερικά τμήματα που αφαιρούνται, μπορούν ανά 2 να χρησιμοποιηθούν ξανά και να δώσουν ακόμη 7 βάσεις. Αλλά και ακόμη έπειτα από αυτό το βήμα, τα τμήματα που θα αφαιρεθούν εκ νέου, θα χρησιμοποιηθούν για σανίδες πτήσεως – βλ. 4ο μέρος)



Έπειτα, μέτρησα και έκοψα ένα κομμάτι σίτας διαστάσεων 390mm X 485mm (Αν κοπεί σωστά, με ένα μέτρο σίτας φτιάχνονται 4 βάσεις. Ακόμη, μένει μια μακρόστενη λωρίδα σίτας φάρδους 20 πόντων περίπου, για μελλοντική χρήση. (Μου χρησίμεψε αργότερα σε κάποιους τροφοδότες οροφής)
Με το συρραπτικό, κάρφωσα τη σίτα στη βάση, αφήνοντας ελάχιστα χιλιοστά από κάθε πλευρά. Και έτσι το βασικό τμήμα είναι έτοιμο.








Αφού ολοκληρώθηκε η παραπάνω διαδικασία για όλες τις βάσεις, προχώρησα στο 2ο μέρος


ΥΓ: Οι διαστάσεις είναι αυτές που χρησιμοποίησα εγώ, αλλά με κάθε επιφύλαξη αν κάποιος θέλει να τις ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: